Kumppanikolumni Kaupallinen yhteistyö: Netbaron Solutions Oy

Mitä älykäs taloushallinnon ohjelmisto antaa tilitoimistolle?

15.9.2021
Antti Leinonen toimitusjohtaja, Netbaron Solutions Oy

Nykyaikainen taloushallinnon ohjelmisto tuo tilitoimistolle ennen kaikkea aikaa. Ohjelmisto tekee ihmisen puolesta haluttuja tehtäviä antaen työntekijälle ja yrittäjälle aikaa hoitaa esimerkiksi asiantuntijatehtäviä. Ohjelmiston sisältämät automatisoidut toiminnot myös vähentävät inhimillisten virheiden määrää ja niistä koituvaa ylimääräistä työtä. Älykäs ohjelmisto toimii reaaliaikaisesti ja luotettavasti pilvipalveluna, jolloin esimerkiksi etätyötä tekevä kirjanpitäjä, toimistolla oleva palkanlaskija ja tilitoimiston asiakas ovat kaikki tahoillaan ajan tasalla.

Reskontrien tietomassasta tehokas työnohjausnäkymä

Joustavassa ohjelmistossa pitäisi olla mahdollista reskontranäkymien muokkaaminen ja tallentaminen käyttäjän tarpeita vastaavaksi. NetBaronissa voidaan luoda oma näkymä kaikille päivän työvaiheille esimerkiksi laskutukselle, perinnälle ja korkolaskutukselle. Kerran luodut reskontranäkymät ovat kaikkien työntekijöiden hyödynnettävissä joko sellaisenaan tai itselleen sopivaksi muokattuna. Laskuttaja, perijä, kirjanpitäjä ja talousvastaava voivat siis kukin suodattaa reskontran näkymään itselleen tarpeellista tietoa.

Laskut saadaan haettua reskontranäkymään lähes mistä tahansa laskun tiedosta, kuten laskurivin teksteistä, laskun liitteistä tai vastaanottajan yhteystiedoista. Näin varmistuu, että mikään etsittävä lasku ei jää löytymättä. Muokattavien reskontranäkymien ansiosta reskontrien valtavasta tietomassasta syntyy tehokas, aikaa säästävä työkalu.

Tase-erittelyt jo kirjausten yhteydessä

NetBaronin uudistetussa tase-erittelyssä on mahdollista määritellä tietojen esitystapa jo kirjausvaiheessa. Esimerkiksi kuukausittaiset poistot voidaan asettaa laskettavaksi yhteen samalle erittelyriville. Kirjanpidosta tuotavat erittelyrivit ovat muokattavissa ja järjesteltävissä vapaasti. Ohjelma myös järjestelee ja laskee yhteen automaattisesti erittelytiedot seuraavan vuoden tase-erittelyjä varten.

Keskittäminen yhteen järjestelmään säästää työaikaa

Asiakkaiden keskittäminen yhteen helppokäyttöiseen ja nykyaikaiseen järjestelmään säästää työaikaa.

– Ordent Oy halusi tehostaa omaa toimintaansa ja keskittää asiakkaat yhteen ohjelmistoon. Tärkeimmät valintakriteerit ohjelmistolle olivat helppokäyttöisyys ja tarvittavien tietojen yksinkertainen tarkastelu. Valitsimme Ordentilla jo yli toistakymmentä vuotta käytössä olleen NetBaronin, Ordentin toimistopäällikkö Jari Hautakangas kertoo.

Kirjanpidon siirtäminen toisesta järjestelmästä NetBaroniin on helppoa

Muistiotositteiden käsinsyötön voi siirtää historiaan, sillä NetBaroniin voi tuoda laajennetun CSV-tuonnin tai Web Service -kirjanpitorajapinnan avulla kirjanpidon tapahtumat alkuperäisillä tiedoilla ja tositenumeroinneilla. Myös useiden tilikausien tapahtumien tuonti kerralla onnistuu nopeasti ja luotettavasti. Lue lisää NetBaronista.

 

KumppanikolumniUusimmat Artikkelit
Katso kaikki

Haluatko kuulla lisää liiton jäsenyydestä?

Jätä yhteystietosi niin otamme yhteyttä.

  • tai