Valmentavalla otteella tuloksiin

Accounts.fi Tilitoimisto panostaa monipuoliseen palveluun, joka ottaa digitaalisista talous-hallintotyökaluista kaiken irti.
6.6.2019 Sami Anteroinen Kuva Sara Pihlaja

 

Tamperelainen Accounts.fi Tilitoimisto sai alkunsa, kun kaksi kaveria – Anssi Kauppila ja Miika Valli – miettivät, että tilitoimiston voisi toteuttaa paljon totuttua kokonaisvaltaisempana palveluna. Tilitoimisto voisi olla todellinen strateginen kumppani kaikenkokoisille yrityksille sen sijaan että vain hoidetaan taloushallinnon rutiineja asiakkaan puolesta.

Kolme vuotta myöhemmin voidaan todeta, että tehdyt linjaukset olivat oikeita ja markkinassa oli todella tarvetta holistisemmalle palvelulle. Asiakkaina on mikro- ja pk-yrityksiä laidasta laitaan.

– Meillä on asiakkaita hyvinkin erilaisilta toimialoilta, mutta erityisen vahva edustus on ravintolapuolella ja terveyspalveluilla, Kauppila kertoo.

Miten Accounts.fi Tilitoimisto sitten ottaa kopin uudesta asiakkaasta?

Kauppila kertoo, että aloituskeskustelussa kartoitetaan asiakasyrityksen tilanne ja tarpeet.

– Meillä pitää olla hyvä kuva asiakkaan visiosta ja tavoitteista, jotta voimme räätälöidä tälle juuri oikeanlaiset palvelut.

Tervetuloa digiaikaan!

Kauppila puhuu valmennuksesta, jossa Accounts.fi:n ammattilaiset opettavat asiakkaan käyttämään digitaalisia taloushallinnon palveluita joustavasti ja halutussa paikassa.

– Yritysasiakas saa tabletin valmiiksi asennetuilla ohjelmilla käytettäväkseen heti valmennustilaisuudessa.

Digitaalisen taloushallinnon eri osa-alueet käydään selkeinä kokonaisuuksina läpi. Jatkossa kaikki raportit ovat aina saatavilla reaaliajassa ja yrityksen johdolla on aina viimeisin tieto käytettävissään päätöksenteon tueksi.

Kauppilan mukaan fiksujen digiratkaisujen tulo taloushallintoon tarkoittaa sitä, että enää ei tarvitse tuskastella numeroiden, lomakkeiden ja kasvavien paperipinojen äärellä, vaan asiat rullaavat sähköisen virtaviivaisesti.

– Näin säästynyttä aikaa voi käyttää yritystoiminnan kehittämiseen. Sparraamme mielellämme uusia ideoita vaikkapa markkinoinnin tai uusasiakashankinnan suhteen.

Asiakkaan paras puskuri?

Tilitoimiston laajimmissa kokonaisratkaisuissa kyse on juuri tästä: asiakas voi jättää taloushallintonsa täysin Accounts.fi:n vastuulle ja lisäksi hyödyntää erilaisia neuvonta- ja konsultaatiomahdollisuuksia.

– Monessa asiassa voimme toimia ikään kuin filtterinä ja tuottaa asiakkaalle juuri sen tiedon, jonka hän tarvitsee, eikä mitään turhaa.

Esimerkiksi tulorekisterin käyttöönotto oli asia, joka hermostutti monia, mutta Accounts.fi oli tilanteen tasalla ja osasi kertoa hyvissä ajoin, mitä pitää muuttaa ja mitä ei.

– Proaktiivinen, positiivinen asenne oli tärkeä siinäkin, Kauppila toteaa.

Kalenterista täytyy löytää aikaa opetella järjestelmät riittävän hyvin.

Investoi omaa aikaa – se kannattaa

Kauppila katsoo, että digitaalinen taloushallinto voi tuoda tuhdisti lisäpotkua asiakasyrityksen toimintaan, mutta ihan ilman vaivannäköä hyödyt eivät materialisoidu.

– Kalenterista täytyy löytää aikaa opetella järjestelmät riittävän hyvin yhdessä meidän valmentajamme kanssa. Kun niitä osaa käyttää kunnolla, tietää saavansa kaiken hyödyn irti, Kauppila toteaa.

Accounts.fi Tilitoimiston valmentaja tulee tyypillisesti asiakasyrityksen toimitiloihin ja auttaa ottamaan haltuun järjestelmien erilaiset kokonaisuudet. Kauppilan mukaan nämä asiakasvisiitit auttavat tilitoimiston väkeä samaistumaan asiakkaan arkeen paremmin ja systeemit opetellaan siinä ympäristössä, missä niitä tullaan myös käyttämään.

– Tämä on osoittautunut toimivaksi malliksi, jota asiakas kyllä arvostaa. Samalla se on hyvä esimerkki ”asiakkaan rinnalla kulkemisesta”, joka on punaisena lankana kaikessa Accounts.fi:n toiminnassa.

Kaksi toimipistettä

Itse asiassa sama punainen lanka yltää nyt myös Helsinkiin asti. Accounts.fi Tilitoimisto laajeni Helsinkiin, kun se osti tilitoimisto JP-Tilien liiketoiminnan yhdessä liikekumppaninsa Pétreo Oy:n kanssa. JP-Tilit on Juha Perlströmin vuonna 2009 perustama auktorisoitu tilitoimisto, joka palvelee asiakkaitaan Helsingissä Malmilla. JP-Tilien palveluksessa on Perlströmin lisäksi kirjanpitäjä Signe Ainla.

– Liiketoimintakaupan myötä kasvamme kahden tilitoimiston ketjuksi, Kauppila vahvistaa.

Kauppila uskoo, että siirron myötä Accounts.fi pystyy jatkossa palvelemaan asiakkaitaan entistäkin paremmin. Kasvaneet resurssit näkyvät toimitusvarmuuden paranemisessa ja esimerkiksi kausivaihteluita voidaan tasata tehokkaammin.

Juha Perlström jatkoi operatiivisessa toiminnassa toukokuuhun 2019 saakka. Signe Ainla jatkaa Accounts.fi:n palveluksessa vanhana työntekijänä.

– Tämä tarkoittaa, että meillä on partnerien lisäksi kolme työntekijää.

Pyöreitä vuosia

Elokuussa 40 vuotta täyttävä Kauppila on kulkenut pitkän tien tilitoimistoyrittäjäksi. CV:stä löytyy muun muassa lähes 15 vuoden työrupeama St1 Oy:llä ja Oy Shell Ab:lla. Kokemusta on karttunut eri tehtävistä taloushallinnon, myynnin ja verkostosuunnittelun osa-alueilla ja osaamista löytyy esimerkiksi investointien kannattavuuslaskelmien tekemisestä ja liiketoimintasuunnitelmien tuottamisesta vaikkapa rahoitushakemuksia varten.

Ajatus yrittäjyydestä kypsyi hitaasti ja siihen auttoi, että mallia löytyi lähipiiristä.

– Vaimoni on toiminut yrittäjänä vuodesta 2008 ja hän kannusti rohkeasti eteenpäin.

Yrittämisestä tuli kuin tulikin Kauppilalle ”se oma juttu”, jonka puitteissa voi kokeilla omia rajojaan ja kokea onnistumisen elämyksiä.

– Kun on oma visio, jota seurata ja omat, itseasetetut tavoitteet, mitä arjessa jahdata, niin onhan se aika hienoa, hän pohtii.

Yhteistyö toisen omistajan, Miika Vallin, kanssa on saumatonta ja innostavaa.

– Olemme Miikan kanssa pystyneet toteuttamaan sen, mistä haaveilimme.

Sopiva balanssi

Toimivan tasapainon löytäminen työn ja perhe-elämän välillä voi olla hankalaa kaikille, mutta erityisesti yrittäjille.

– Kun on aamulla kiire viedä lapsia kouluun ja itsellä on tuhat työasiaa mielessä, kyllä se hivenen hektistä menoa on välillä, Anssi Kauppila naurahtaa.

Toisaalta yrittäjät kokevat usein, että mahdollisuus toteuttaa omia ideoitaan oman yrityksen kautta on hyvin voimauttavaa. Näin ajattelee myös Kauppila. Yrittämisestä saa omanlaistaan energiaa, joka kummasti auttaa jaksamaan.

– Yrittämisessä vahva sisäinen motivaatio yhdistyy vapauden tunteeseen, siihen että pääsee ihan itse asettamaan tavoitteita ja juoksemaan niitä kohti.

Suurin voimavara Kauppilalle on kuitenkin aina perhe. Vaimon ja kahden alakouluikäisen lapsen kanssa vietetty aika auttaa lataamaan akut ja tuo elämään sen vahvimman ankkurin.

Töissä suurimpia onnistumisen hetkiä koetaan, kun asiakkaalla on akuutti ongelma, johon tarvitaan ratkaisu. Kun tuo ongelma saadaan selätettyä, on tilitoimistonkin väellä fiilis kuin lätkäfinaalin voittajilla.

– Silloin olemme onnistuneet tuomaan asiakkaalle sitä lisäarvoa, johon hän luottaa.

Joskus Accounts.fi:n väki tekee monta päivää pitkää päivää. Tiimi jaksaa, koska tietää, että kun duuneja on vähemmän, ehtii hyvin hengähtää.

Aina ei tosin odoteta sinne suvantoon asti.

– Esimerkiksi viime talvena koko firma piti pitkän viikonlopun keskellä tilinpäätöskiireitä.

Viiden hengen firmassa on vahva ”samassa veneessä” -tunne, mutta toisaalta esimerkiksi kipakka flunssa-aalto voi saada aikaan harmaita hiuksia.

– Resurssipuolella meillä on vielä kehitettävää ja hyviä yhteistyökumppaneita kartoitammekin jatkuvasti.

 

Anssi Kauppila nauttii yrittäjänä siitä, että voi seurata omaa visiota. Myös asiakkaan tavoitteet täytyy tuntea, jotta voi tarjota juuri oikeanlaista palvelua.

Accounts.fi Tilitoimisto (osana AM Accounts Oy:tä)

 • Perustettu vuonna 2016.
 • Taloushallintoliiton auktorisoitu jäsentoimisto syksystä 2018.
 • Perustajat/omistajat Anssi Kauppila ja Miika Valli.
 • Omistajien lisäksi neljä työntekijää.
 • Visiona ”olla Suomen paras taloushallinnon asiantuntijapalveluita tuottava yritys”.
 • Intohimona tarjota ystävällistä, joustavaa ja helposti tavoitettavaa palvelua asiakkaille.
 • Erityisosaamisalueena nykyaikaiset, digitaaliset taloushallinnon järjestelmät (Visma/Maestro/Briox).
 • Keskeisiä arvoja jatkuva kouluttautuminen ja kehittyminen.
 • Asiantuntijatiimiin kuuluvat Anssi Kauppila, Jussi Lång, Miia-Riikka Riikonen, Signe Ainla ja Sanna Pajula.
 • Toimitilat Tampereella Hatanpäällä ja Helsingin Malmilla.
HenkilötUusimmat Artikkelit
Katso kaikki

Haluatko kuulla lisää liiton jäsenyydestä?

Jätä yhteystietosi niin otamme yhteyttä.

 • tai