Lahjakirjan hallinta ja luovutus

21.8.2018
Eeva Lyytinen asiantuntija, Taloushallintoliitto

Asiakasyritykseni yksi osakkeenomistajista lahjoitti muutama vuosi sitten omistamiansa osakkeitaan lapselleen. Lahjoittaja otti minuun yhteyttä ja pyysi minulta kopiota lahjakirjasta. Hän ei halunnut pyytää sitä lapseltaan. Voinko lähettää hänelle kopion lahjakirjasta? Tunnen olevani välikädessä ja toimivani asiakkaan selän takana. Miten tässä tilanteessa pitäisi toimia?

VASTAUS:

Jos sinulla on mahdollista asiakasyrityksesi riitatilannetta varten näyttö, että olet laatinut lahjakirjan lahjoittajan (yksityishenkilön) tilauksesta, eikä osakeyhtiön tilauksesta, voisit mielestäni kopion luovuttaa. Jos tämä ei ole selvää, tai et ole lahjakirjaa tehnyt, vaan se selkeästi on hallussasi osakeyhtiön asiapaperina, ei sinulla ole oikeutta kyseisiä papereita luovuttaa kuin nimetylle yhteyshenkilölle.


Eeva Lyytinen toimii asiantuntijana Taloushallintoliitossa. Hänen erikoisalaansa ovat laatu ja osaaminen.

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Tilitoimistossa-lehdessä julkaistaan neuvontaan tulleita kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia. Kysymykset voi toimittaa sähköpostilla: asiantuntijat@taloushallintoliitto.fi.

 

Asiantuntija vastaaUusimmat Artikkelit
Katso kaikki

Haluatko kuulla lisää liiton jäsenyydestä?

Jätä yhteystietosi niin otamme yhteyttä.

  • tai